E-health

E-Health staat voor elektronische gezondheid, ofwel zorg via internet. Steeds meer aandacht gaat uit naar zogeheten ‘blended care’, waarbij reguliere face-to-face gesprekken gecombineerd worden met online interventies zoals bijvoorbeeld chat, beeldbellen, online behandelmodules en online inzage in het eigen gezondheidsdossier. Daarnaast doet ook de mobiele revolutie haar intrede in de zorg, ook wel ‘m-Health’ genoemd. Hierdoor kan een patiënt niet alleen tijd, maar ook plaats-onafhankelijk zorg gebruiken via een tablet of smart Phone.      

Mindfulness-app:  ontspanningsoefeningen, vgz.Mindfulness.nl

Calm.com:  ontspanningsoefeningen met rustige natuurgeluiden 

Therappi Stemming: app voor IPhone, IPod en IPad gericht op cognitieve therapie voor stemmingsklachten. Je leert negatieve gedachten te herkennen en uit te dagen. Je zet er reële gedachten voor in de plaats, dit heeft een positieve invloed op je depressieve stemming. Met de dagelijkse en wekelijkse stemmingsmeter houd je bij hoe je je voelt. Therappi-Stemming is de eerste app van Molemann Mental Health, gratis te downloaden. 

G-Schema: is een eenvoudige app voor IPhone en Android om een Gedachten schema op te schrijven en uit te dagen. Gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. 

I-couch: is een goed doorontwikkelde app voor IPhone om een Gedachten schema op te schrijven en uit te dagen. Gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. 

Start & Stop Antidepressiva: dit is een hulpmiddel bij starten en stoppen van antidepressiva (medicijnen). (Door Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik ontwikkeld, door Menzis gefinancierd). Bijwerkingen en afbouwverschijnselen kunnen problemen geven. Deze app gaat in op de problemen en geeft advies. Tevens kun je met de Moodmeter je stemming bijhouden. 

Menz en geest e-health(gratis op de Menzis site) (van Minddistrict)
Diverse cursussen:
Blij alcoholvrij                                          Problemen met alcohol
Lekker slapen                                         Slaapproblemen
Van somber naar super                     Stemmingsklachten
Morgen zonder zorgen                      Tobben en Piekeren
Van angst naar beter                           Angst
Fluitend naar je werk                           Spanning, somberheid, futloos
Alles onder controle                            Angst, spanning, prikkelbaarheid

U kunt een inlognaam kiezen en account maken en eraan werken.