Welkom!

Als je mentale/ psychische klachten hebt is het belangrijk om een klinisch psycholoog/psychotherapeut te vinden die een passende behandeling biedt bij je hulpvraag. Op deze website kun je een idee krijgen over wie ik ben en hoe ik werk.

Caroline Vons

Klinisch Psycholoog

Psychotherapeut

GZ-psycholoog

specialistisch groepspsychotherapeut N.V.G.P.

(leer) supervisor en leertherapeut N.V.G.P.

EMDR-therapeut

Balintbegeleider

Meerlingspecialist

Ik ben zelfstandig gevestigd BIG geregistreerd klinisch psycholoog en psychotherapeut. Al ruim 30 jaar ben ik werkzaam binnen de GGZ. Ik werkte in verschillende GGZ-instellingen en binnen de ambulante, deeltijd en klinische setting; in de reguliere en binnen de forensische GGZ.   Mijn specialisaties liggen op het gebied van psychotherapie individueel en in de groep, meerlingenproblematiek; in het bijzonder persoonlijkheidsstoornissen, hechtingsproblematiek, trauma en emotie- & impulsregulatieproblemen.

Sinds 2023 werk ik volledig in mijn eigen praktijk. Ik heb sinds 2010 een vrijgevestigde praktijk in Arnhem en werk direct samen met enkele collega’s in de praktijk. Het voordeel van een kleinschalige vrijgevestigde praktijk is dat je gedurende de hele behandeling maar met één of enkele behandelaren contact hebt. De lijnen zijn kort en na de intake kan de behandeling snel starten.

In mijn behandelingen ligt de focus op: samen op weg gaan, de rust en ruimte om echt contact maken, een veilige behandelrelatie aanbieden, transparantie, openheid en directheid. Focus van de behandeling ligt op: stil staan bij jezelf en vandaar het leven en de verbinding met anderen weer aangaan, ervaren en in contact komen met emoties, reflectie, inzicht, en ook gedragsverandering.  Met oog op de unieke eigenschappen en de context van elk mens. 

Naast cliënten-zorg lever ik een actieve bijdrage aan het opleiden van collega’s in de vorm van werkbegeleiding, supervisie en leertherapie (individueel en in de groep) en geef ik les. Daarnaast bied ik meerdere Balintgroepen aan: begeleide intervisie voor (huis-)artsen.